Őrült Világ

Őrült Világ

Te kapcsolatfüggő vagy?- ha igazak rád az állítások, igen!

2016. november 04. - Sierre

Valószínűleg azért nyitottad meg a cikket, mert jelenleg kapcsolatban vagy. Gondolkodtál már azon, hogy igazán jól érzed-e magad ebben a kapcsolatban, vagy csak szereted, hogy van melletted valaki? Jó érzés, hogy van valaki otthon és nem vagy egyedül munka után? Nem tudod elképzelni nélküle a hátralevő életed, mégis rendszeres veszekédés jellemzi a kapcsolatotokat? 

Ha magadra és a kapcsolatodra ismertél a fentiekből, akkor olvass tovább, mert lehet, hogy a lenti állítások is jellemzőek rád, akkor viszont nagy valószínűséggel kapcsolatfüggő vagy. Kérlek ezt ne vedd támadásnak, ez nem egy szitokszó, hanem egy probléma, amire te magad képes vagy megtalálni a megoldást és változtani a helyzeteden. 

Vannak tipikus árulkodó jelek, melyekről könnyen felismerhető, ha valaki kapcsolatfüggő.

A legnagyobb mumus az életedben az egyedüllét

Jóval több rossz tulajdonság és emlék jut eszedbe a pasidról és csak panaszkodsz róla a barátnőidnek, mégis megvéded a párod és a kapcsolatod, ha felhozzák a szakítást. Inkább elvieseled, minthogy egyedül legyél.
Teljesen érhető, hogy egy hosszú kapcsolatot nem dob csak úgy el az ember, mert már nem érzi azt a lángoló szerelmet mint az első pár hónapban, de azért mérlegelni kell!szomoru.jpg

Kiváló tűrőképességgel rendelkezel

A kapcsolatfüggők valóban jó tűrőképességgel rendelkeznek, de sajnos nem jó értelemben. Természetes ugyan, hogy minden egészséges párkapcsolatban születnek kompromisszumok, lemondunk valamiről, azért, hogy a párunknak jobb legyen, de ez normális esetben kölcsönös. Egy kacsolatfüggő személy annak érdekében, hogy ne maradjon egyedül a kisebbtől a legnagyobb hazugságon keresztül akár az agresszivitást is eltűri. Ha valaki a testi bántalmazás felett is szemet huny egyértelműen kapcsolatfüggőnek tekinthető. Sajátmaga kergeti a kacsolatot kudarcba, azzal, hogy nem áll ki önmagáért és mindent elnéz a párjának, így alárendelt féllé válik a kapcsolatban, akit irányítani lehet. freedom-in-the-shape-of-a-cross.jpg

Szeretetre éhezel

Teljesen normális, ha valaki szeretetre vágyik és egy kapcsolatra, amiben megkapja a szeretetet, viszont ezt a kapcsolatfüggők túlzásba viszik. Egy függő személy mindig kételkedik abban, hogy valaki szereti-e, sőt általában azt gondolja, hogy őt senki sem szereti és ezt hangoztatja is, amivel egy idő után az őrületbe kergeti a körülötte lévőket. Fontos számukra, hogy az ember kimutassa, hogy szereti őket, mert ezzel növeli az önbizalmát, mert bizony a kapcsolatfüggő emberek súlyos önbizalomhiányban szenvednek.
Ha a függő személy talál valakit, akitől megkapja azt a szeretetet, amire szüksége van, akkor esze ágában sem lesz elengedni őt, azt sem tudja elfogadni, ha szakítanak vele. Szakítás után minden lehetséges praktikát bevet annak érdekében, hogy visszaszerezze párját.

Egyikből a másikba

Ha végül valóban sor kerül a szakításra és útjaik tényleg külön válnak, a függő személy rövid időn belül keresgélésbe kezd és az első adandó alkalommal egy másik férfival kezd új kapcsolatot, mégakkor is ha már az elején érzi, hogy nem érzi vele olyan jól magát, vagy egyáltalán nem érez iránta semmit. Mindezek nem számítanak, ha tudja, hogy van mellette valaki, aki szereti.
3pa_rban.jpeg

 












Állj ki magadért és a boldogságodért!

Mindannyian tudjuk, hogy egy kapcsolatból való kilépés, szakítás nagyon nehéz és lelkileg igen megterhelő, de egy rossz kapcsolatban maradni is ugyanolyan megterhelő. Ülj le és írd össze a jó és rossz dolgokat a kapcsolatodban és ha több rossz dolog került a lapodra akkor sajnos meg kell válni a párunktól és a rossz kapcsolattól, így lesz mindkét félnek a legjobb. A szakítás után viszont ne ugorj bele egy újabb kapcsolatba, foglalkozz magaddal, használd ki, hogy szabad vagy, fordíts időt a barátaidra. 

A bejegyzés trackback címe:

https://crazzy-world.blog.hu/api/trackback/id/tr1511927287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása