Őrült Világ

Őrült Világ

Szerezz szállást ingyen a világ bármely pontján

2016. október 25. - Sierre

kanape_1_exact726w.jpg Szeretnél utazni, de a pénztárcád nem engedi? Mára már több ezer ingyen szállás közül választhatsz! Igen, jól olvastad, ingyen van a világ nagyvárosaiban több ezer szállás, pontosabban kanapé. Mindez a CouchSurfingnek (kanapészörfözés) köszönhető, ami egy 2004-ben létrejött internetes közösség, melynek lényege, hogy az oldalra regisztrált emberek felajánlják ágyukat, kanapéjukat azoknak, akik pénztárcabarát szállást keresnek. Ez a szállásforma tökéletes, ha valaki nem a hotelek által ajánlott turistalátványosságokat szeretné meglátogatni, hanem olyan helyekre szeretne eljutni, amiket a házigazda tapasztalatból ajánl és esetenként el is kíséri oda a vendégeket. Így jobban megismerhetjük a várost, a kultúrát és eljuthatunk eldugottabb, de közkedvelt helyekre.couchsurfing3.jpgVan egy kanapéd? Add ki és ismerj meg a világ minden tájáról embereket, kultúrákat, tanulj nyelvet és utazz te is.  A CuochSurfing (kanapészörfözés) egy egyszerű és nagyszerű ötlet. Regisztrálj a www.couchsurfing.com oldalon  egyszerűen Facebook vagy Gmail fiókoddal. A regisztráció után készítsd el a profilodat. Írj magadról egy  angol nyelvű bemutatkozó szöveget és adj meg minden fontos információt a lakáskörülményekről. Mivel a szállásért    nem kell fizetni, ezért véleményezik egymást a vendégek és a házigazdák, így mások látják kihez érdemes menni,  és kit lehet nyugodt szívvel befogadni. Először ilyen referenciákat kell gyűjtenünk, ahhoz, hogy mi is kapjunk egy-egy  kanapét utazásaink során.couch.jpg

Amíg összejön pár jó vélemény rólunk, vigyük el vendégeinket egy kis városnézésre, üljünk be a kedvenc helyünkre egy sörre vagy egy pohár borra, vagy főzzünk együtt, mutassuk meg egymásnak a saját nemzeti konyhánkat. Ezek a programok sokkal izgalmasabbak a külföldiek számára, mint körbe járni a várost és elolvasni a kis útikönyvben, hogy miről híres a Hősök tere vagy a Gellért hegy. Ezeken az aktívabb, kreatívabb programokon keresztül ismerheti meg a vendégünk, hogy milyen is a városiélet egy helyi lakos szemszögéből.couch_1.jpg

Végül egy pár tipp a kanapészörfözéssel kapcsolatban.

Ha te szeretnél utazni, már jó pár héttel előbb kezd el a keresgélést, mert ingyenes lévén a kanapékra rengeteg jelentkező van, így előfordulhat, hogy nem lesz könnyű szállást találnod.

Ha megtaláltad a számodra legmegfelelőbb kanapét, vedd fel a kapcsolatot a házigazdával. Levelezzetek vagy még jobb, ha telefonon beszéltek.

Mielőtt lefoglalnád a kanapét, nem árt, ha kicsit utána nézel a szállásadónak (Facebookon, Twitteren…stb) a biztonság kedvéért. Ha minden stimmel, útra fel és foglald el a kanapéd.

Fontos, hogy legyünk felkészülve és vigyünk magunkkal mindent, (törölköző, szappan, hálózsák) ami a kulturált túléléshez kell, mert előfordulhat, hogy a házigazda nem ad a kanapén kívül mást. Persze ez a példa ritkább, van ahol még reggelit is kapunk és esténként, jobbnál-jobb helyekre visznek minket.

Fontos, hogy semmilyen esetben nem adunk és fogadunk el pénzt a kanapészörfözés során, ezért a vendégek máshogy hálálják meg a szívességet. Nagyon kedves gesztus, ha viszel valamilyen szuvenírt, vagy egy kis kulcstartót hagysz a kulcson, amit a házigazdától kaptál ott tartózkodásod során, esetleg főzhetsz is valami hazai ételt, amit együtt fogyasztotok el.couch_surfing_1_exact726w.jpg

Ha tetszik CouchSurfing, de nem tudsz, vagy nem szeretnél szállást adni, de szívesen találkoznál külföldiekkel, erre is van lehetőséged az oldalon, ahol rengeteg turista szeretne magának egy saját idegenvezetőt, akivel még kocsmázni is elmehet, úgyhogy hajrá, válassz magadnak egy külföldi barátot!

A bejegyzés trackback címe:

https://crazzy-world.blog.hu/api/trackback/id/tr5711835765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása