Őrült Világ

Őrült Világ

Ide menj síelni itthon!

2016. december 09. - Sierre

Egy síelés is kiváló ajándék lenne, ha nem valami tárgyilagosat szeretnél ajándékozni, aminek esetleg hasznát sem veszi az illető a jövőben. Egy élmény sokkal személyesebb, és sokáig emlékezetes marad, tehát tökéletes karácsonyi ajándék lehet. Persze tudom, hogy egy külföldi síút nem olcsó mulatság, de szerencsére itthon is van lehetőség a síelésre, nem mellesleg igen kedvező árakon. 

Nordica Síaréna, Eplény
Az egyik legnagyobb és egyben legkorszerűbb hazai síközpontunk Veszprémtől alig 15 km-re, Eplény határában található.Több mint 7 km hosszú pályarendszer, 16 síútvonal és egy sífutó pálya várja az oda látogatókat. A pályákon mindenki megtalálhatja a tudásának megfelelő pályát, a kezdőtől a profiig. eple_ny.jpg„Freeski és Funpark” jobbnál jobb ugratókkal várja a freestyle kedvelőket. Esténként pedig a kivilágított hangulatos pályákon síelhetünk tovább. A felnőtt napijegy 6700, a diák pedig 6000 Ft.

Kékestető Sícentrum
Magyarország legmagasabb pontja, a hazai síelés bölcsője a Kékes. A csúcsról két irányban indulnak el a pályák. Az enyhe lejtésű Déli pályán a kezdők és a családosok nyugodtan és biztonságos körülmények között kedvükre síelhetnek. Az északi meredek oldal a haladók számára bizonyulhat izgalmasnak. Hasonlóan az eplényi sícentrumhoz, itt is síelhetünk éjszaka a Déli pályán minden szerdán, pénteken és szombaton. Egy egész napos jegy a felnőttek számára 5500 Ft, gyermekeknek pedig 4300 Ft-ba kerül.ke_kes.jpg

 

Nagyvillám Sípálya – Visegrád
A visegrádi sípálya tökéletes helyszín lehet azoknak, akik nem szeretnének sokat utazni egy kis síelés miatt. A fővárostól körülbelül 40 km-re található családias hangulatú kisebb síterepen 4 pályán csúszhatnak a síelők. Főleg a kezdők számára ideális hely a visegrádi sípálya, de a gyakorlottabb síelők és a snowboardosok számára is akadnak kihívások a piros pályán.visegra_d.jpgHa szívesen kiegészítenéd a síelést egy látványos téli túrával, akkor mindenképpen látogass el a Nagy-Villámhoz és a visegrádi fellegvárhoz, majd levezetésképpen csúsz egyet, majd a pálya végén melegedj egy pohár teával, vagy forralt borral a kezedben, s közben csodáld a pazar kilátást. A jegyárak itt is barátságosak: a felnőtt 8 órás jegy 4900, a diák jegy pedig 4400 Ft.

Dobogókő Sícentrum
Dobogókő télen és nyáron egyaránt kiváló kirándulóhely. A fővároshoz legközelebb eső sícentrum 2 pályával rendelkezik, a kezdők és a rutinosabbak is megtalálják a szintjüknek megfelelő pályákat. Ha pedig nem szeretne síelni, akkor lehetőség nyílik szánkózásra is az arra kijelölt pályán.dobogoko.jpgA sípálya tetején a Makovecz zsindelyes házban kandalló és melegkonyhás büfé várja a síelésben elfáradt átfagyott embereket. Itt hétfőtől csütörtökig 3500 Ft-ért síelhetünk, péntektől vasárnapig pedig 4000 Ft-ba kerül egy napijegy a felnőtteknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://crazzy-world.blog.hu/api/trackback/id/tr8512036491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása