Őrült Világ

Őrült Világ

5 olcsó és kreatív ajándék karácsonyra

2016. november 27. - Sierre

img_2027.JPGVészesen közeleg a karácsony és neked még nincs ötleted milyen ajándékot adsz a szeretteidnek? Ne töltsd az időd a zsúfolt plázákban, súlyos pénzeket költve az ajándékokra. Készíts saját kezűleg ajándékokat, biztosan nagy sikerük lesz.

Szines, illatos fürdősók 
Egy kényeztető, lazító fürdősó igazán jó ajándék lehet a téli hideg estékre anyukádnak, mamádnak vagy a barátnődnek. Tökéletes ajándék, mivel olcsó, mutatós, illatos és ráadáásul még saját készítésű is.
Az elkészítéshez csupán Himalája sóra, egy kis ételszinezékre és kis üvegcsékre lesz szükséged. Készíthetsz levendulás, vanilliás-eukaliptuszos, rózsás-tejes vagy mézes-mandulaolajos fürdősót. 

Elkészítés:
A levendulás fürdősó elkészítése igazán egyszerű. Először is két tálra lesz szükség. Az egyikbe csöppents egy kis piros ételfestéket, a másikba kéket, így szép színe lesz a sónak. Mindkét színhez keverj egy kis levendulás illóolajat. e_telszin.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ezután önts mindkét tálba nagyszemű Himlája sót és keverd el az ételfestékkekel. Ha mindegyik szem sót megfogta a szinezék, öntsd bele a kis üvegbe és már kész is vagy. Ugye milyen egyszerű?levendula.jpg






















Készíts szőnyeget
A téli hónapok alatt az ember jobban vágyik a melegségre, mondjuk reggel, mikor a meleg ágyból a hideg padló helyett egy pihe-puha szőnyegre teheti a lábát. Szuper ajándék lehet bárkinek és nagyon egyszerű elkészíteni is. 

szo_nyeg.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Az elkészítéshez nincs sok mindenre szükséged, csupán fonalra, vagy régi, kinyúlt, nemhasznált pólóra, egy ollóra és rabichálóra. 
Először is válassz fonalat, majd késszíts belőle pom-pom-ot. A módszer roppant egyszerű...tekerd körbe a fonalat a kezeden, majd ha már elegendőnek találod szedd le a kezedről és kösd meg jó szorosan a közepén egy másik fonallal. Miután megkötötted, vágd el a két végét és kész is az első pom-pom. Ebből csinálj annyit, amennyi befedi a rabichálót.pompom.jpgMinél sűrűbben tekered, annál dúsabb és keményebb lesz a pom-pom. Miután készen vagy az összes pom-pom-mal, vágd méretre és formára a rabichálót és fűzd fel rá szorosan egymás mellé a pom-pom-okat. Kösd meg őket és vágd le a felesleges fonalat. va_g.jpgKész is!

 

 

 

 

 

 

 

 


Kép cérnából
Ha egy kicsit több időd és kreativitásod is van, akkor készíts egy képet. Nem kell rajztudás hozzá, valójábban semmilyen tudás nem kell hozzá, viszont sok cérna, szög, egy falap és sok-sok türelem annál inkább. joy-string-art.jpg



A feladat egyszerű. Szerezz egy falapot, sok szöget és egy kalapácsot. találd ki, a mintát, esetleg rajzold fel a falapra és a vonalak mentén üsd be a szegeket.                                                                                  
szo_g.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Miután minden szög a helyére került felcsavarhatjuk a cérnát a szegekre össze-vissza, úgy, hogy a végén kirajzolódjon a mintánk.

Készítsd el saját hógömböd
Egy szép hógömb tökéletes karáconyi ajándék lehet, főleg, ha saját kezűleg készült és egy közös fotót teszünk bele, ami egy közös emléket őriz. diy-snow-globes-tutorial.jpgAz elözőekhez hasonlóan ezt is roppant egyszerű elkészíteni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az elkészítéshez szükség van egy befőttes üvegre, desztilláltvízre, ragasztóra, csillámporra, glicerinre, esetleg kis díszekre és a laminált fotókra. Először is körbe kell vágni a laminált fotót, majd rá kell ragasztani a befőttes üveg tetejére a kiválasztott díszekkel együtt.
ho_go_mbke_p.jpg

 

 

 

 

 







A befőttes üvegben össze kell keverni a vizet a glicerinnel és a csillámporral. Nem kell tele tölteni az üveget, mert a képek ki fogják nyomni a felesleges vizet. Végül a fedél menetére nyomjunk ragasztót és csavarjuk az üvegre a tetőt és már kész is van a saját hógömbünk. 

Mindig tuti siker
Ha pedig mégsem sikerült időben beszerezni az ajándékokat, vagy nincs időnk, kézügyességünk ajándékokat készíteni, akkor van egy mindig sikeres B terv. e_desse_g_1.jpgTölts meg egy dobozt édességgel és rakd a fa alá. A gazdája biztos nagyon fog örülni neki!

A bejegyzés trackback címe:

https://crazzy-world.blog.hu/api/trackback/id/tr712004012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása